مرکز تامین و صادرات کریستال نمک آبی، کدام نمک آبی برای بازار اروپا مناسب است؟ آیا نمک آبی هیمالیا واقعیت دارد؟ تفاوت نمک آبی و صورتی چیست؟ کریستال نمک آبی پر رنگ و کم رنگ با قیمت استثنایی، تحویل مستقیم در اروپا.
معرفی انواع نمک آبی ایران
کریستال نمک آبی گوهری نایاب بوده که از تبخیر قدیمی ترین اقیانوس های کره زمین برجای مانده است. به طور کلی معادن نمک معدنی دنیا بسیار اندک هستند. اما نمک آبی از کمیاب ترین نوع آنها محسوب می شود و تنها رگه اصلی و مرغوب آن در معدن گرمسار استان سمنان قرار دارد. این نمک را مانند طلایی کمیاب، از خرد کردن سنگ های بزرگ نمک به دست می آورند. به همین دلیل استخراج آن کاری بسیار دشوار، زمان بر و پر هزینه است. نمک آبی ایران از مواد معدنی بسیاری مانند کلسیم، پتاسیم، آهن و سیلویوت تشکیل شده است و دارای بافت، رنگ و ظاهری منحصر به فرد است.
نمک آبی، رنگ جذاب آبی خود را از ماده معدنی کلرید پتاسیم به دست آورده است که به صورت طبیعی در ساختار بلوری آن یافت می شود و هیچگونه ماده افزودنی یا مصنوعی ندارد. رگه های کریستالی که در تکه های بزرگ سنگ های نمک کشف می شوند، در میزان مواد معدنی با هم متفاوت می باشد. حتی این تفاوت در رگه های داخلی یک تکه سنگ نیز دیده می شود. کریستال و ذرات استخراج شده از معادل مختلف نمک را با توجه به محل اکتشاف، میزان رنگ، شفافیت، ضخامت رگه و اندازه بلورهای آن می توان، به انواع زیر تقسیم بندی کرد.
- نمک آبی مات سمنان
- سنگ نمک آبی کریستالی
- آبی کریستالی کمرنگ
- آبی کریستالی پر رنگ
نمک کریستال آبی یک ماده غذایی بی نظیر و شناخته شده در دنیا است که متاسفانه در ایران به دلیل عدم شناخت، کمتر مورد استقبال قرار می گیرد.
نام محصول | میزان استخراج سالانه |
کریستال نمک آبی کم رنگ | 6 هزار کیلو |
کریستال نمک آبی متوسط | 3 هزار کیلو |
کریستال نمک آبی پر رنگ | 900 کیلو |
آبی دانه شکری | 250 تن |
آبی دانه نخودی | 60 تن |
خواص کریستال نمک آبی چیست؟
کریستال نمک آبی، از قدیمی ترین نمک های موجود در زمین بوده که تا به حال یافت شده است. با توجه به مواد معدنی موجود در آن می توان گفت که یک ترکیب جادویی برای سلامتی است.
- ماده معدنی پتاسیم که به وفور در نمک آبی وجود دارد، یکی از مواد معدنی لازم برای بدن بوده که باعث افزایش گردش خون، تقویت سیستم عصبی بدن، درمان استرس و تنظیم خواب می شود.
- این نمک، یکی از منابع مهم دسترسی به آهن مورد نیاز بدن است. کمبود این ماده غذایی در بدن، به ویژه در بانوان مشکلات بسیاری مانند سردرد، خستگی مفرط، تپش قلب، مشکلات قلبی عروقی، سرگیجه را به همراه دارد. مصرف این ماده طبیعی با انتقال گلبول های قرمز و اکسیژن رسانی به اندام های حیاتی بدن، تا حدود زیادی می تواند از ابتلا به این مشکلات جلوگیری کند.
- عنصر منیزیم موجود در کریستال نمک آبی، درصد ابتلا به بیماری های قلب و عروقی و دیابت را کاهش می دهد. مصرف این ماده غذایی ضمن تقویت عضلات بدن از اسپاسم ماهیچه ها نیز جلوگیری می نماید.
- به دلیل وجود میزان قابل توجه کلسیم در این نمک، استفاده از آن استخوان های بدن را تقویت نموده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می کند.
- ترکیبات فوق العاده کریستال نمک آبی، باعث دفع فوری سدیم و کاهش فشار خون می شود. به همین دلیل برخلاف نمک های موجود در بازار، خوردن نمک آبی، باعث کنترل فشار خون می شود.
- خاصیت آنتی باکتریال و ضد عفونی کننده، تنظیم تعادل بدن، تقویت سیستم ایمنی، درمان تیروئید کم کار، کمک به هضم غذا، تقویت سیستم گوارش، درمان مشکلات کلیوی، کنترل چربی خون، رفع مشکلات پوستی، تنظیم سوخت و ساز بدن از دیگر خواص شگفت انگیز کریستال نمک آبی محسوب می شوند.
آیا نمک آبی هیمالیا واقعیت دارد؟
قبل از پاسخ به این سوال بهتر است در خصوص پیدایش این سنگ و علت کمیاب بودن آن توضیحاتی را بیان نماییم. سنگ نمک آبی یکی از قدیمی ترین مواد معدنی موجود در دنیا است که فقط در فلات ایران به خصوص در سمنان و گرمسار کشف شده است. رسوبات نمکی که در جهان وجود دارند با تغییرات اکوسیستم و جابجایی قاره ها، تحت فشار بالا به ساختار بلوری تبدیل می شوند. ماده معدنی کلرید پتاسیم داخل آنها ترکیبی به رنگ صورتی و زرد کمرنگ می باشد که با شکست ساختار کلرید پتاسیم در نور، رنگ آبی آن نمایان می شود. این اکتشاف معدنی فقط در نقطه ای از زمین رخ می دهد.
از سالها قبل تجار پاکستانی همواره با خرید مقادیر قابل توجهی از سنگ نمک آبی ایرانی و بسته بندی با برند هیمالیا، اینگونه عنوان کرده اند که این سنگ نمک متعلق به معادن کشور پاکستان است در صورتی که اصلا چنین مسئله ای واقعیت ندارد و این ونوع از سنگ نمک در دنیا به عنوان Persian Blue Salt و Blue Persian Rock Salt شناخته می شود.
تفاوت نمک صورتی و آبی چیست؟
یکی دیگر از نمک های معدنی معروف در دنیا، نمک صورتی نام دارد. نمک صورتی در کوه های هیمالیا، در منطقه پنجاب کشور پاکستان به وفور یافت می شود. این نمک نیز همانند کریستال نمک آبی دارای مواد معدنی بسیار مفیدی می باشد. همچنین رنگ صورتی یا قرمز آن، به دلیل وجود مقدار بالای عنصر آهن در این نمک است. علاوه بر رنگ و شکل ظاهری نمک صورتی و آبی با هم تفاوت هایی دارند.
- علی رغم اینکه این دو نمک، مواد معدنی یکسانی دارند اما در صد ترکیبات آنها با هم متفاوت است. این امر سبب گردیده، خواص غذایی مختلفی داشته باشند. به طور مثال نمک آبی بیشتر برای افرادی که فشار خون و مشکلات عصبی دارند مفید است. درحالیکه نمک صورتی برای افرادی که به کم کاری تیروئید و دیابت مبتلا هستند، استفاده می شود. همچنین طبق تحقیقات انجام شده نمک صورتی برای تنظیم قند خون، بهبود مشکلات گوارشی و هضم غذا مناسب تر از نمک آبی است.
- کریستال نمک آبی فقط در معادن گرمسار یافت می شود، درحالیکه نمک صورتی، معادل استخراج بیشتری در جهان دارد.
- نمک کریستال آبی علاوه بر خواص معدنی مفیدی که دارد استفاده از آن در غذا باعث بهتر پخته شدن مواد غذایی می شود.
- از آنجا که این نمک بسیار کمیاب بوده و برای استخراج حدود یک کیلو از رگه های آبی رنگ آن، باید سنگ های نمک بسیاری را خرد نمود، هزینه های تولید بالاتر دارد. همچنین میزان تولید آن در طول سال بیشتر از چند تن نمی شود. اما نمک صورتی از این لحاظ، دارای آمار بهتری، نسبت به نمونه دیگر است.
نمک آبی بهتر است یا صورتی؟
با توجه به خواص نمک های معدنی، سوالی که مطرح می شود این است که نمک آبی بهتر است یا صورتی؟ به طور کلی نمک آبی از لحاظ ساختاری و ترکیب مواد معدنی موجود در آن، از نمک صورتی بهتر بوده و خاصیت تمام نمک های معدنی دنیا را در خود جای داده است. نود و هشت درصد از ترکیبات نمک آبی از مواد معدنی خالص تشکیل شده در صورتی که این میزان برای نمک صورتی در حدود هشتاد و چهار درصد است.
تمامی این موارد سبب شده از نمک آبی به عنوان یک ماده غذایی لاکچری مانند خاویار، در رستوران های بزرگ دنیا استفاده کنند. طعم کریستال نمک آبی نسبت به نمکهای معمولی بازار بسیار متفاوت است. استفاده از آن باعث اسیدیته شدن غذا شده و به آن طعمی استثنایی می دهد. این نمک برای طبخ غذاهای دریایی بسیار مناسب بوده و مزه آنها را بسیار لذیذ می کند.
میزان شوری نمک آبی به دلیل وجود عنصر پتاسیم بسیار زیاد است. همچنین طعم اسیدی، لطیف و لیمویی خاص نمک آبی، به هیچ عنوان با نمک های سفید معمولی قابل مقایسه نیست. این ویژگی از خاصیت های ظاهری و منحصر به فرد این ماده غذایی بوده که در هیچ نمک معدنی دیگر یافت نمی شود.
طریقه مصرف نمک آبی چگونه است؟
نمک آبی به دو شکل پودری و کریستالی تولید می شود. از لحاظ کیفیت و خواص مغذی، تفاوتی بین نمک کریستالی و پودر شده وجود ندارد و تنها از لحاظ ساختار ظاهری با یکدیگر متفاوت هستند. از نمک درشت یا کریستالی را برای پخت غذا و از نمک پودری در سالاد و غذاهای سرد استفاده می کنند. کریستال نمک آبی به شدت خشک و شکننده است و به راحتی میتوان آن را آسیاب نمود. لذا نگران روش مصرف بلور های درشت آن نباشید. برای استفاده از این نمک در غذا باید به چند نکته توجه نمود.
- بهتر است برای استفاده از نمک آبی در غذا، از کریستال یا نمک های درشت آن استفاده کنید. هنگامی که از نمک دانه درشت و کریستالی استفاده میکنید، انرژی گرمایی که در غذا وجود دارد صرف آب کردن و خرد کردن دانه های کریستال نمک می شود و به ساختار مواد معدنی آن آسیب نمی زند.
- برای حفظ خواص نمک، باید آن را در آخرین مراحل پخت به مواد غذایی دیگر اضافه بیفزایید.
- به دلیل اینکه این نمک از مواد معدنی و یون های طبیعی تشکیل شده است، در صورت قرار گرفتن در درجه حرارت بالا برای مدت طولانی تمامی خاصیت های خود را از دست خواهد داد. لذا نباید در معرض حرارت زیاد قرار بگیرد.
- از آنجا که نمک پودر شده ساختار شکننده ای دارد، استفاده از آن در پخت و پز منجر به از دست دادن مواد معدنی و یون های مثبت مفید موجود در آن می شود.
معدن نمک آبی در ایران کجاست؟
معادن رگه دار این نمک در قسمت های مختلف ایران یافت می شوند. اما تمام آنها نمک های خوراکی و قابل استفاده ندارند. تنها نمک های قابل خوراکی، مربوط به معدن های سمنان بوده که حالتی بلوری داشته و فاقد ساختار شکری با دانه های درشت غیر مصرفی هستند.
یکی از قدیمی ترین معادن سنگ نمک آبی ایران، مربوط به معدن ملحه در جنوب شرقی استان سمنان است. این معدن از گنبدهای بزرگ نمکی که خلوص نمک آبی آنها بیشتر از 98 درصد بوده تشکیل شده است. به عبارت دیگر هر رگه اکتشافی در این معدن، حاوی حداقل 98 درصد مواد معدنی خالص می باشد. در قسمت شمالی این معدن کوه نمک دو دلفین قرار دارد که ارتفاع سنگ های نمکی آن در حدود ۱۰ متر است. از این کوه، نمک های معدنی مختلف به رنگ های خاکستری، صورتی، سفید و آبی استخراج می شود. سنگ نمک آبی در معادن سمنان به دو صورت وجود دارند. یکی نمک شولاتی که مختص به معدن ملحد سمنان است و دیگری نمک های کریستالی که در معادن گرمسار یافت می شوند.
بازار صادراتی نمک آبی ایران کجاست؟
همانطور که قبل تر گفته شد نمک آبی قیمت بالایی دارد. از اینرو کشورهایی که از نظر مالی در رده بالایی قرار ندارند بازار هدف این محصول نمی باشند. در مقابل کشورهای پیشرفته که همواره به دنبال استفاده از مواد غذایی سالم هستند از بازارهای اصلی صادرات این محصول محسوب می شوند. کشورهای اروپای غربی از قبیل آلمان، ایتالیا، اسپانیا، کشورهای اروپای شرقی مانند روسیه و آمریکای شمالی از طرفداران خرید این نمک هستند. همچنین به تازگی این محصول، به کشورهای همجوار مانند گرجستان، ارمنستان، ترکیه و آذربایجان نیز صادر می گردد.
نمک آبی از کجا بخریم؟
نمک یکی از اصلی ترین چاشنی های طبخ غذا بوده که استفاده از آن در پخت و پز اجتناب ناپذیر است. بنابراین هر فرد آگاه که به سلامتی خود اهمیت می دهد، با اطلاع و آشنایی از خواص منحصر به فرد کریستال نمک آبی، به طور حتم تمایل خواهد داشت از این ماده غذایی در منزل استفاده نماید. نمک آبی یک محصول خاص و لاکچری است که در زمان خرید باید به نکات مهمی توجه نمود.
- در نظر داشته باشید تنها کشور تولید کننده نمک آبی، کشور ایران است. وجود نمک های خارجی به طور حتم نشان دهنده تقلبی بودن بودن آنها می باشد.
- هنگام خرید باید به اطلاعات سازنده، علامت استاندارد مواد غذایی، تاریخ تولید و جدول ارزش غذایی محصول توجه نمود.
- توجه به ظاهر محصول در هنگام خرید بسیار اهمیت دارد. کریستال نمک آبی، سنگی بلورین و شفاف است که رگه های داخل آن، سبب ایجاد رنگ آبی می شود. از طرفی باید بدانید پودر نمک آبی، رنگ بسیار کم رنگی دارد. توجه به این نکته هنگام خرید، بسیار حائز اهمیت است.
برای اطمینان از محصول خریداری و تضمین اصالت کالا، باید کریستال نمک آبی را از فروشگاه های معتبر فروش این محصولات تهیه نمایید.
مجموعه سنگ نمک هالیتو، یکی از بزرگترین تامین کنندگان نمک های معدنی در کشور محسوب می شود. این مجموعه در تمامی پروژه های مربوط به استفاده از انواع نمک های معدنی فعالیت دارد. صادرات سنگ نمک آبی به سراسر دنیا علی الخصوص کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی از سالها قبل توسط این مجموعه صورت میپذرید. در همین راستا توصیه می نماییم برای خرید این محصول به سایت مجموعه هالیتو مراجعه و با کارشناسان فروش این شرکت تماس بگیرید.
قیمت کریستال نمک آبی
نام محصول | میزان استخراج سالانه | قیمت هر کیلو |
کریستال نمک آبی کم رنگ | 6 هزار کیلو | محدوده قیمتی از 1200000 تا 1400000 تومان |
کریستال نمک آبی متوسط | 3 هزار کیلو | محدوده قیمتی از 2500000 تا 3100000 تومان |
کریستال نمک آبی پر رنگ | 900 کیلو | محدوده قیمتی از 4200000 تا 5000000 تومان |
با توجه به خواص بالای نمک کریستال آبی، بازار خرید و فروش این محصول رو به افزایش بوده و عوامل بسیاری از قبیل موارد زیر در تعیین قیمت آن موثر می باشند.
- درصد مواد معدنی موجود در ساختار نمک
- معدن محل استخراج محصول
- نام برند تولید کننده و رقابت بین تولید کنندگان
- افزایش هزینه های تولید
به همین دلیل برای آشنایی با قیمت های مختلف محصول و مقایسه آنها با یکدیگر، می توانید با کارشناسان فروش مجموعه هالیتو تماس بگیرید.