نمک تصفیه آب

مرکز فروش نمک تصفیه آب در تهران، قرص نمک، سنگ نمک توی کیسه، سنگ نمک برش خورده، امکان تحویل در سراسر تهران و کرج، حداقل میزان سفارش 2 تن.

چگونه آب شور را تصفیه کنیم؟

همانطور که می‌دانید بیش از 70 درصد کره زمین را آب های شور به خود اختصاص داده اند. با وجود کمبود همیشگی آب شیرین و قابل شرب، مقوله تصفیه آب شور به خصوص در سالهای اخیر، اهمیت ویژه ای پیدا کرده است. یکی از روش های جدید و بسیار کار آمد برای انجام این کار استفاده از تاسیسات و نمک تصفیه آب است. که در این مقاله به روش های گرفتن شوری و ناخالصی های آب و کاربرد این نمک در تصفیه آب خواهیم پرداخت.

کمبود آب آشامیدنی راهی جز تصفیه آب شور و نمک زدایی از آن برای انسان باقی نگذاشته است. برای شیرین کردن آب روش های مختلفی وجود دارند. هر یک از این روش ها از متد خاصی پیروی کرده و مزایا و معایبی را نیز به دنبال دارند که از آن جمله می توان موارد زیر را برشمرد:

نمک تصفیه آب

تصفیه آب شور با استفاده از حرارت

طبق قوانین فیزیک، املاح و نمک محلول در آب، به وسیله حرارت جدا می شوند. این مشخصه، چندین روش حرارتی را برای تصفیه آب به دنبال داشته است. تقطیر چند مرحله ای، تقطیر چند اثره (MED) و تقطیر فشرده سازی بخار (VC) از آن دسته هستند.

گرفتن شوری و املاح آب به کمک روش های غشایی

با توجه به هزینه بر بودن تصفیه آب به روش حرارتی، در محیط های صنعتی، کشاورزی و مسکونی معمولا از روش غشایی برای نمک زدایی و شیرین کردن آب استفاده می شود. روش اسمز معکوس (RO)،  نانو فیلتراسیون (NF) و الکترودیالیز از جمله روش هایی هستند که از این فناوری در سالم سازی آب استفاده می کنند. در این دو روش، آب با گذر از منافذ بسیار کوچک، نمک و املاح خود را جا گذاشته و تصفیه می شود.

الکترودیالیز شیوه دیگر برای تصفیه آب است که در دسته غشایی قرار می گیرد. در این شیوه از الکترودهایی استفاده می شود که به جریان مستقیم برق وصل شده و سبب جذب یون ها با بار مخالف می شود. این روش به لحاظ مصرف انرژی زیاد، چندان مقرون به صرفه نبوده و استفاده نمی شود.

نمک تصفیه آب

سالم سازی آب به کمک روش های ترکیبی

روش کارآمد سوم برای حذف املاح و نمک موجود در آب شور و تصفیه آب روش ترکیبی است. سالم سازی آب به روش غشایی معایبی از جمله تجمع رسوبات، نمک و املاح بر روی غشا را به همراه دارد. به همین دلیل آب پیش از تصفیه، پیش تصفیه شده و میزان نمک و دیگر املاح آن تا حد ممکن کاهش پیدا می کند. پس از سبک تر شدن آب، نوبت به تصفیه اصلی می رسد. این روش به دلیل استفاده از دو یا سه مرحله تصفیه، به روش ترکیبی شناخته می شود. روش های پیش تصفیه و اسمز معکوس (MSF-RO) و پیش تصفیه و نانوفیلتراسیون (MSF-NF) و تصفیه آب به سه روش پیش تصفیه، اسمز معکوس و نانوفیلتراسیون(NF-RO-MSF) در این دسته جای دارند.

نمک تصفیه آب

بهترین روش تصفیه آب استخر

تصفیه آب استخر یکی از مهمترین و حیاتی ترین اقدامات برای پاکسازی و گندزدایی آب . حفظ سلامتی انسان است. آب استخر به دلیل آنکه در مواجه با بدن انسان و عوامل زیست محیطی دیگر قرار دارد، به پاکسازی نیاز پیدا می کند. فرایند پاکسازی آب در استخر به از بین رفتن جلبک ها، آلودگی ها و باکتری ها، ذرات معلق، مواد آلی و شیمیایی منجر خواهد شد. این فرایند به شکل های مختلفی قابل انجام است؛ اما بهترین و ساده ترین روش تصفیه آب استخر، فیلتر شنی یا رزینی است. پمپ آب تعبیه شده در این سیستم، به هدایت آب به سمت فیلتر شنی یا رزینی کمک کرده و سبب حذف ذرات معلق و برخی آلودگی ها محلول در آن خواهد شد. از مزایای این روش می توان به قیمت مقرون به صرفه و عدم نیاز به تعویض پیاپی فیلتر اشاره کرد.

از جمله معایب این روش گرفتگی منافذ بین ذرات رزین و شستشوی دوره ای آن است. این مشکل به کمک نمک تصفیه آب یا نمک سختی گیر به خوبی برطرف شده است. کلسیم و منیزیم موجود در آب، به مرور زمان جای ذرات سدیم موجود در رزین سختی گیر را می گیرند. نمک تصفیه، در آب حل نمی شود و ذرات سدیم از بین رفته یا آسیب دیده در رزین را بازسازی می کند. بدین ترتیب فیلتر تا مدت ها، نیاز به شستشو و تعویض پیدا نخواهد کرد.

نمک تصفیه آب

تصفیه آب استخر ماهی

ماهی پرورشی در زنجیره غذایی بسیاری از افراد جای گرفته است. بنابراین تصفیه آب استخر پرورش ماهی اهمیت زیادی داشته و به نوعی برای حفظ سلامتی انسان لازم و ضروری به نظر می رسد. فرایند بهینه سازی آب استخر یا حوضچه های پرورش ماهی در سه مرحله انجام می پذیرد:

  • مرحله پیش تصفیه آب: در این مرحله ذرات معلق، کلر، لجن و کدری آب برطرف می شود. فیلتر شنی برای انجام این وظیفه ایده آل است.
  • مرحله فیلترینگ: این مرحله دیگر ناخالصی های محلول در آب از جمله کلرید سدیم و … را حذف خواهد کرد. در این مرحله و مرحله قبل میزان سختی آب می بایست به دقت تنظیم شود.
  • تنظیم PH آب: میزان PH آب حوضچه پرورش ماهی با توجه به شرایط محیطی یا نوع ماهی تنظیم می شود. آب با میزان PH مناسب برای زیست ماهی، معمولا دارای رنگ زرد مایل به سبز است.

نمک تصفیه آب

کدام نمک برای تصفیه آب بهتر است؟

نمک تصفیه آب یک نمک تصفیه شده، دوستدار محیط زیست و کاملا طبیعی است که خلوص آن از نظر فیزیکی و شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است. این نمک به شکل کریستالی یا گلوله‌ای موجود می‌باشد. نمک تصفیه آب امروزه در سه دسته قابل طبقه بندی است: سنگ نمک، نمک تبخیر‌شده و نمک خورشیدی که هر کدام دارای مشخصه هایی بوده و عملکرد متفاوتی را از خود به نمایش می‌گذارند. انتخاب نمک مناسب در عملکرد بهتر دستگاه تصفیه و افزایش طول عمر آن موثر خواهد بود.

سنگ نمک، نمکی است که به طور طبیعی و در اثر فعل و انفعالات زیست محیطی، در زمین تولید شده است. درجه خلوص کلرید سدیم در این نمک حدود 98 الی 99 درصد و میزان خلوص کلسیم سولفات آن برابر با 0.5 الی 1.5 درصد می باشد.

نمک تبخیر‌شده از اعماق زمین یا رسوبات نمکی زیر آب استخراج شده و توسط گاز یا زغال سنگ تبخیر و متبلور می‌شود. این کریستال ها طی فرایند خشک‌سازی و غربالگری، به شکل گلوله در می‌آیند. درجه خلوص کلرید سدیم در این نوع نمک تصفیه آب، 99.6 تا 99.99 درصد است.

نمک تصفیه آب

اما در پاسخ به این سوال که کدام نمک برای تصفیه آب بهتر است باید بگوییم، نمکی که درجه خلوص بالاتری دارد به دلیل باقی گذاشتن رسوبات کمتر در مخازن، کاربری ساده‌تری داشته و آسیب کمتری را به دستگاه‌ها وارد می‌سازد. سنگ نمک با وجود قیمت مناسبی که دارد به دلیل داشتن ناخالصی‌، رسوب زیادی را از خود باقی خواهد گذاشت. نمک تبخیر‌شده بیشترین خلوص را داشته و کمترین رسوب را ایجاد خواهد کرد به همین دلیل بهترین نمک تصفیه آب محسوب می‌شود.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!