نمک احیای رزین

نمک احیای رزین تحویل 24 ساعته سراسر تهران، جدول قیمت نمک سختی گیر، قرص نمک سختی گیر، سنگ نمک برای موتورخانه، فروش سنگ نمک سختی گیر در کیسه های 25 کیلویی.

نمک احیای رزین چیست و چه کاربردی دارد؟

امروزه به کارگیری دستگاه سختی گیر رزینی برای تصفیه آب به عنوان یک روش بسیار کارآمد شناخته می شود و در فعالیت های مختلفی به منظور نرم کردن آب از این فناوری نوآورانه استفاده می کنند. بعد از گذشت مدت زمانی توانایی تبادل موثر یون ها توسط رزین ها در دستگاه سختی گیر از بین می رود؛ در این شرایط برای اینکه عملکرد رزین بازیابی شود نیز به انجام عملیات احیای رزین است.

فرآیند احیای رزین به دو دلیل صورت می گیرد؛ یکی بازگردانی طرفیت رزین با حذف ناخالصی ها برای تبادل یون و دیگری تازه سازی ماتریس سختی گیر است. با استفاده از نمک احیای رزین مجدد رزین به طور موثر بازیابی و فعال می شود؛ همچنین به منظور به کارگیری فناوری رزین تبادل یونی و کلرید سدیم در تصفیه آب جهت احیای دوباره رزین اثربخشی مطلوبی خواهد داشت. این مطالب را تا انتها مطالعه کنید تا بیشتر شما را با انواع نمک احیای رزین و عملکرد آن‌ها آشنا کنیم.نمک احیای رزین

انواع سنگ نمک سختی گیر موتورخانه

کلرید سدیم به شکل های مختلف از جمله به صورت گلوله های نمکی، بلوک و بلور نمک در دسترس هستند و به دلیل پر کاربردن و کم بودن هزینه خرید آن‌ها استفاده از این نمک ها بسیار متداول شده است. معمولا برای نرم کردن آب سه نوع نمک احیای رزین شامل سنگ نمک، نمک تبخیر شده یا قرص نمک و نمک خورشیدی یا نمک پودری سختی گیر کاربرد دارند؛ در ادامه به معرفی هر یک می پردازیم.

1.سنگ نمک سختی گیر

سنگ نمک یک ماده معدنی است که در رسوبات بزرگ سطح زمین به صورت طبیعی وجود دارد و با روش های سنتی از رسوبات نمک زیر زمینی به دست می آید. حدود 98 درصد سنگ نمک را سدیم کلرید تشکیل می دهد و استفاده از آن برای احیای رزین بسیار مقرون به صرفه است. البته این نمک دارای ناخالصی ها و املاح بسیاری مثل سولفات کلسیم بوده که در آب به خوبی حل نمی شود و به همین دلیل در دوره های مشخصی باید اقدام به شستشوی مخزن دستگاه سختی گیر کرد.

نمک احیای رزین

2.نمک تصفیه شده سختی گیر برای احیا رزین کاتیونی

نمک تصفیه شده معدنی نوعی از نمک است که پس از کوبش سنگ نمک تنها عناصر سدیم و کلر ان باقی می ماند که ماده ای شورمزه به نام نمک تصفیه شده را به دست می دهد که خلوص بالایی دارد و به عنوان نمک خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد.

درصد خلوصی نمک تصفیه شده سختی گیر حداقل 99 درصد و تا 99.8 درصد نیز دیده شده است. محصول از سدیم کلرید تشکیل شده و عدم حلالیت این نمک در آب کمتر از 0.03 درصد است. نمک تصفیه شده به دلیل انحلال پذیر بالایی که دارد می تواند از طریق طولانی تر کردن دوره زمانی احیای رزین باعث کاهش شستشوی دوره ای مخزن شده و افزایش عمر دستگاه سخی گیر شود.

نمک احیای رزین

3. قرص نمک احیای رزین کاتیونی

بعد از استخراج رسوبات نمکی زیر زمینی با کمک زغال سنگ یا گاز طبیعی رطوبت آن‌ها تبخیر می شود که حاوی  99.6 تا 99.99٪ سدیم کلرید بود و به آن نمک تبخیری می گویند. نمک تبخیری خالص ترین و بهترین نمک احیای رزین بر پایه سدیم برای سختی گیری آب به شمار می رود. این نوع نمک به صورت قرص نمک نیز به فروش می رسد؛ این قرص ها از فشرده ‌سازی گرانول ‌های کوچک سدیم کلرید به دست می آید که نسبت به انواع دیگر نمک های سختی گیر قیمت گران تری دارد.

نمک احیای رزین

مشخصات فیزیکی نمک احیای رزین

  • به حالت جامد کریستالی در دمای اتاق
  • ماده ای سفید یا بی رنگ
  • بدون بو
  • مزه شور
  • محلول در آب، شفاف و بی رنگ
  • چگالی حدود 2.16 گرم بر سانتی‌متر مکعب
  • نقطه ذوب بالا 801 سانتی‌گراد
  • نقطه جوش بالا 1413 سانتی‌گراد

نمک احیای رزین

روش احیای رزین با نمک چگونه است؟

دستگاه سختی گیری رزینی شامل دو مخزن است که یکی حاوی دانه های رزین بوده و در مخزن دیگر محلول نمک شور وجود دارد. نکته مهم اینکه آب سخت دارای املاح معدنی با بار منفی است؛ ولی دانه های رزین کاتیونی داخل سختی گیر بار مثبت دارند. نحوه عملکرد نمک احیای رزین در دستگاه سختی گیری به این صورت است که با عبور آب سخت از روی دانه های رزین سختی گیر جای یون های مثبت و منفی عوض می شود؛ یعنی یون های منفی املاح معدنی آب، به سمت یون های مثبت رزین رفته و یون های منفی نمک به سمت مولکول های آب جذب شده و جای املاح معدنی قرار می گیرند و این کار تا جایی پیش می رود تا تعادل برقرار شود.

نمک احیای رزین

نحوه انتخاب بهترین نمک احیای رزین کاتیونی

همان طور که گفتیم نمک احیای رزین به شکل های متفاوت شامل قرص، بلوک و کریستال وجود دارند؛ ولی برای انتخاب بهترین نمک سختی گیر تاکید فقط روی شکل ظاهری نیست و باید به سایر موارد در خرید نمک احیای رزین توجه داشت.

مهم ترین معیار برای انتخاب بهترین نمک احیای رزین توجه به کیفیت نمک است که باید عاری از هر گونه مواد افزودنی باشد؛ همچنین قیمت این نمک نیز هنگام خرید آن یکی از فاکتورهای مهم به شمار می رود که در بین انواع نمک ها می توان نمک کریستالی را بهترین نمک احیا برای دستگاه های سختی گیر رزینی معرفی کرد. این نمک به دلیل روش تولیدی با قیمت پایین تری به فروشش می رسد؛ ولی از کیفیت بالایی برخوردار است.

در زمان سختی گیری آب با نمک احیای رزین باید نکات مهمی را به شرح زیر در نظر داشته باشید.

  1. تمیز کردن مخزن سختی گیری رزینی؛ به دلیل وجود ناخالصی های فراوان در احیای رزین های آنیونی و کاتیونی با سنگ نمک
  2. در فرآیند نرم کردن آب باید سه فاکتور شکل نمک (بهترین انتخاب نمک های گلوله ای)، خلوص نمک (هر چه نمک خالص تر باشد املاح کمتری در مخزن باقی ماند و نگهداری مخزن راحت تر است) و استفاده از نمک های تخصصی( به کارگیری نمکی که از همان منطقه ای به دست آمده که می خواهیم آب را نرم کنیم) را در نظر داشت.

نمک احیای رزین

مقدار نمک در سختی گیر چقدر است؟

چند فاکتور مهم شامل میزان سختی آب، حجم رزین، کیفیت نمک و اندازه دستگاه سختی گیر رزینی در تعیین مقدار نمک برای سختی گیری نقش دارند. اما به طور کلی یک دستگاه سختی گیر برای هر دور احیای رزین به 0.45 تا 1.36 کیلوگرم نمک احیای رزین با در نظر گرفتن غلظت 20 درصد با آب نیاز دارد؛ به عبارت دیگر برای هر لیتر رزین سختی گیر باید حدود 240 گرم نمک استفاده شود.

تولید کننده قرص نمک سختی گیر

خرید نمک احیای رزین برای تصفیه آب در دستگاه های سختی گیری رزین یک روش اقتصادی و مقرون به‌صرفه است؛ ولی باید به وقت و انرژی که صرف تمیز کاری مخزن دستگاه سختی گیر می شود هم توجه کرد. چنانچه قیمت نمک احیای رزین برای شما اهمیت دارد؛ خرید نمک کلرید سدیم به علت ارزان بودن پیشنهاد خوبی است. این نمک را باید از تولیدکننده های معتبر تهیه کرد تا از کیفیت بالا و قیمت مناسب برخوردار باشد.

کارشناسان متخصص فعال در این تولیدی ها می توانند اطلاعات دقیق و قابل اطمینانی را در مورد قیمت، نوع، میزان و نحوه مصرف از نمک احیای رزین را به شما ارائه دهند تا با اعتماد بیشتری از محصولات آن‌ها استفاده کنید.

نمک احیای رزین

قیمت سنگ نمک سختی گیر

قیمت سنگ نمک سختی گیر
نوع محصول بسته بندی قیمت تحویل هر تن در تهران
سنگ نمک سختی گیر درجه یک کیسه 25 کیلویی 4500000
سنگ نمک سختی گیر اعلاء کیسه 25 کیلویی 5500000

جمع بندی

سیستم سختی گیری رزینی می تواند عوامل سختی آب را طی فرایندی با کمک نمک احیای رزین برطرف کند؛ به طوری یون ‌های کلسیم و منیزیم را جذب کرد و سپس یون ‌های سدیم را رها کرده و عملیات تبادل یونی انجام می شود. همچنین برای سختی گیری سه نوع نمک تبخیری، خورشیدی و سنگ نمک وجود دارد که از آن‌ها در مخزن سختی گیر برای نرم کردن و تصفیه آب استفاده می شود. در این مطلب به صورت مختصر در مورد چگونگی سختی گیری آب با نمک احیای رزین سخن گفتیم.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!