نمک صنعتی

کارخانه تولید نمک صنعتی و نمک جاده، نمک شکری، نمک دانه ریز، نمک دانه درشت، ظرفیت تولید ماهانه 10 هزار تن، بسته بندی در کیسه جامبو و کیسه کوچک، ویژه بازار داخل، ارسال به کشور عراق، افغانستان، ارمنستان و گرجستان به صورت یددار.

نمک صنعتی از جمله نمک هایی با درجه خلوص پایین‌تر از نمک خوراکی است که از معادن سنگ نمک استخراج  می شود. این نمک علاوه بر درجه خلوص کمتر ید دار نبوده و تصفیه نشده است. از این رو برای موارد خوراکی قابل استفاده نمی‌باشد. نمک های صنعتی کاربردهای فراوانی داشته و در بسیاری صنایع از جمله دباغی، تصفیه آب، تولید مواد بهداشتی، تولید کاغذ، اسیدسازی و… مورد استفاده قرار  می گیرند. بیشترین معادن سنگ نمک ایران در گرمسار وجود دارد که مجموعه هالیتو به صورت مستقیم آن را استخراج و در اختیار خریداران قرار  می دهد. در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی بهترین نمک خوراکی، درباره چگونگی تولید  نمک های صنعتی و موارد کاربرد آن در صنعت توضیحات بیشتری را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

نمک صنعتی چگونه تولید می شود؟

نمک صنعتی را  می توان به دو صورت کلی تهیه کرد. در روش اول از آب دریا به صورت مستقیم تهیه شده و در روش دوم از از سنگ های رسوبی که از تبخیر آب دریا به جا مانده‌ اند به دست  می آید. بعد از استخراج نمک ها با توجه به میزان خلوصی که دارند طبقه بندی  می شوند. چنانچه درجه خلوص آنها بالا باشد به عنوان نمک خوراکی مورد استفاده قرار  می گیرند. نمک های با درجه خلوص پایین نیز تحت عنوان نمک های صنعتی طبقه بندی  می شوند.

در برخی کارخانه های استخراج کننده نمک از روش های مختلفی برای استخراج سنگ نمک استفاده  می کنند که در ادامه به آن ها اشاره  می کنیم.

  • استخراج سنگ نمک توسط خلاء که با استفاده از تبخیر کننده های متعدد آب های شور را تبدیل به نمک می کنند.
  • استخراج سنگ نمک های زیر زمینی به صورت هیدرولیکی که با روش های مختلفی از جمله حفاری، انفجاری و… خرد می شوند.
  • استخراج نمک با تبخیر که از آب شور یا آب دریا داخل حوضچه ها انجام می گیرد.
  • استخراج سنگ نمک به صورت پلکانی که از معادن سنگ نمک انجام می گیرد.
  • استخراج سنگ نمک به شکل تونلی هنگامی که نمک در لایه های افقی ضخیم با شیب کم وجود دارد، انجام می شود.

به طور کلی بیشترین نمک های صنعتی در کشورمان از طریق معادن سنگ نمک سمنان و خراسان استخراج می شود.

نمک صنعتی

آیا نمک صنعتی خوراکی است؟

نمک صنعتی از درجه خلوص کمتری در مقایسه با نمک خوراکی برخوردار بوده و ضمن عدم داشتن ید، مورد تصفیه سازی نیز قرار نگرفته است. نکته جالب اینکه تنها ۶ درصد از کل نمک‌های صنعتی از خلوص بالایی برخوردار بوده و به عنوان نمک خوراکی قابل استفاده است. درجه خلوص نمک های خوراکی تقریبا ۹۹ درصد است، ولی نمک های صنعتی بدون اینکه مورد تصفیه و پالایش قرار بگیرند مستقیماً در صنعت بکار گرفته می شوند و مصرف خوراکی ندارند. امروزه بسیاری از کارخانه ها و صنایع از نمک های صنعتی در فرایند تولید محصولات خود استفاده  می کنند.

نمک صنعتی

بهترین نمک خوراکی کدام است؟

نمک هایی که دارای املاح معدنی مورد نیاز بدن هستند از بهترین نمک های خوراکی به شمار  می آیند. وجود برخی فلزات، مواد افزودنی و مواد شیمیایی در نمک ها منجر به خطر افتادن سلامتی بدن  می گردد. بر همین اساس بایستی نمک خوراکی را از فروشگاه های معتبر و مورد اطمینان خریداری کرد. از جمله نمک های خوراکی مفید برای سلامتی انسان  می توان به نمک آبی که از معادن سمنان استخراج  می شود اشاره کرد. این نمک خوراکی علاوه بر اینکه باعث طعم دهی به غذا  می شود با توجه به املاح معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و ید که دارد برای درمان برخی بیماری ها بسیار مناسب است. درمان پر فشاری، افزایش سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش بیماری های تنفسی مانند آسم و…با مصرف مناسب این نمک خوراکی صورت  می گیرد.

نمک صنعتی

کاربرد نمک در صنعت

در حال حاضر بسیاری از کارخانه ها و صنایع به نمک صنعتی احتیاج دارند. از حفاری زمین گرفته تا تولید دارو و لوازم شوینده با استفاده از نمک های صنعتی انجام  می گیرد. از این نوع نمک ها حتی برای جاده ها و معابر در روزهای برفی به منظور کاهش یخ زدگی و ذوب شدن برف ها استفاده  می کنند. در ادامه این مقاله با انواع نمک های صنعتی و موارد کاربرد آن بیشتر آشنا خواهید شد.

نمک های صنعتی پودری

این نمک ها که به نمک خیابانی نیز معروف هستند، از خرد شدن نمک های صنعتی بزرگ تهیه  می شوند. خرد بودن دانه های نمک به جذب هرچه بهتر رطوبت هوا کمک  می کند. از این نمک ها معمولاً جهت تهیه آجیل، تولید دانه های دام و طیور، تهیه کاغذ، برف روبی و یخ زدایی جاده ها، تولید اسید و تولید گاز کلر استفاده  می شود.

نمک گرانول

این نمک صنعتی اغلب به صورت فله عرضه  می شود که جهت صنایعی از جمله نساجی، ذوب فلزات، ساخت کاغذ، تولید چرم، ساخت مواد شیمیایی و… کاربرد دارد.

نمک های صنعتی آسیاب

این نمک نیز از تبخیر آب دریاچه و دریاها به وسیله خورشید به دست آمده و در بسیاری از صنایع مانند محصولات رزینی، رنگرزی، مواد شوینده و مواد شیمیایی کاربرد دارد.

نمک های صنعتی شکری

این نمک تحت عنوان نمک حفاری نیز شناخته شده و دانه های آن همانند شکر است. از نمک حفاری در صنایعی از جمله تولید پنیر، نمک سود کردن گوشت و… استفاده  می شود.

نمک صنعتی

نمک های صنعتی شیلاتی

از دیگر نمک های صنعتی است که در صنایع ماهیگیری و شیلات کاربرد دارد. این نمک از خرد شدن سنگ نمک های بزرگتر تهیه شده و معمولاً دارای ابعاد ۵ تا ۹ میلیمتر است. کارخانه جات تولید کننده نمک صنعتی بعد از اینکه سنگ نمک های مناسب را جهت صنایع ماهیگیری شناسایی کردند با دستگاه های مخصوص آنها را خرد و آسیاب  می کنند. همچنین از نمک های شیلاتی برای گند زدایی آب، دباغی، فعال سازی رزین ها و… استفاده فراوانی  می شود.

قیمت نمک صنعتی

قیمت انواع نمک صنعتی
نام محصول قیمت
نمک پودری درجه 2 550000
نمک پودری درجه 1 650000
نمک شکری درجه 2 590000
نمک شکری درجه 1 690000
نمک شیلاتی درجه 2 590000
نمک شیلاتی درجه 1 690000
نمک دانه ریز درجه 1 850000
نمک دانه ریز درجه 2 670000

نمک صنعتی

برای اطلاع از قیمت روز سنگ نمک صفحه بالا را را ببینید.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!