احیای رزین با نمک

انواع روش احیای رزین با نمک، برای احیای رزین روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه مشاهده می کنید، همچنین برای خرید مستقیم انواع نمک احیای رزین و تحویل مستقیم در محل تماس بگیرید.

محلول آب و نمک از مهم‌ترین اجزای یک دستگاه سختی‌گیر رزینی است از طریق احیای رزین با نمک امکان فعالیت دوباره دستگاه داده می‌شود. آب‌های سخت در مصارف صنعتی و تاسیسات مشکلات زیادی را به وجود می‌آورند؛ به طوری که تبادل یونی سدیم رزین با املاح کلسیم و منیزیم آب باعث از کار افتادن رزین شده و باید مجدد بازیابی و احیا  رزین انجام شود. فرآیند احیای رزین با استفاده از محلول غلیظ آب و نمک در سختی گیر یا احیای رزین با نمک صورت می‌گیرد.

روش احیای رزین با نمک چگونه است؟

در شستشوی معکوس امکان جایگزینی یون‌های قرار گرفته روی دانه‌های رزین وجود ندارد و فقط قادر به جدا کردن مواد و املاح انباشته شده از سطح آن‌ها است. از این رو برای احیای سختی گیرهای رزینی از مخازن آب نمک استفاده می‌کنند و برای به کارگیری مخازن باید مراحلی طی شود.

  1. کنترل فشار ورودی  به کمک گیج فشار در دستگاه که این فشار باید بین 1.7 تا 3.5 قرار بگیرد.
  2. انجام عمل بک واش و باز کردن شیر مخصوص آب نمک
  3. تنظیم شیر چند راهه در حالت regen؛ تا زمانی که حدود دو سوم از آب نمک مخزن استفاده شود باید شیر بر روی حالت regen قرار داده شود. با این کار آب نمک مخزن به سمت دانه‌های رزین هدایت می‌شود و باعث جایگزینی Nacl با کلسیم و منیزیم روی دانه‌های رزین می‌گردد.
  4. خروج آب نمک از طریق لوله تخلیه از دستگاه
  5. تنظیم شیر چند راهه در حالت run و شستشوی دانه‌های رزین با آب خام
  6. باز گذاشتن شیر تخلیه به منظور شسته و تخلیه نمک‌های ضافه انباشته شده روی دانه‌های رزین

احیای رزین با نمک

مقدار نمک در سختی گیر چقدر است؟

برای احیای رزین با نمک برای هر لیتر رزین 250 گرم نمک لازم است که به صورت محلول آب نمک 10 درصد استفاده می‌شود. اثر غلظت‌های کمتر یا بیشتر نمک کمتر می‌باشد و برای احیای مناسب رزین کاتیونی سختی گیر خلوص نمک یک فاکتور مهم به شمار می‌رود. همچنین باید توجه نمود که نمک‌های حاوی آهن استفاده نشوند و با افزایش خلوص نمک عمر رزین نیز بیشتر خواهد شد.

توصیه فنی در مورد سختی گیری با نمک: با توجه به اینکه در سنگ نمک مقدار کمی سولفات کلسیم یا گچ وجود دارد پیشنهاد می‌شود یک مخزن کوچک با قابلیت لایروبی بین حوض تهیه آب نمک و مخزن رزین قرار گیرد. در این صورت سرعت محلول کاهش یافته و مواد نامحلول ته نشست می‌کنند که باعث تولید آب نمک خالص و شفاف‌تری می‌شود.

احیای رزین با نمک

روش احیای رزین کاتیونی سختی گیر

توانایی تبادل یون در رزین‌ها بعد از استفاده و کاهش ظرفیت از بین می‌رود و باید فرآیند احیای رزین انجام شود. برای احیای رزین‌های مختلف مواد متفاوتی به کار می‌رود؛ به عنوان مثال برای احیای رزین‌های C100 و C100E از نمک استفاده می‌شود و برای شستشو رزین‌های C100H، اسید کاربرد دارد. در سیکل هیدروژن و با استفاده از اسید فرآیند احیای رزین کاتیونی اتفاق می‌افتد؛ برای این کار هر اسیدی مثل کلرید اسید یا سولفوریک اسید استفاده می‌شود.

کلرید اسید باعث افزایش ظرفیت رزین شده و از سولفوریک اسید موثرتر می‌باشد. البته با توجه به اینکه مقداراسید مصرفی در سال برای احیای رزین در صنایع بزرگ زیاد است و می‌تواند باعث تفاوت قیمت بالایی شود؛ بنابراین استفاده از سولفوریک اسید به جای کلریدیک اسید بیشتر پیشنهاد می‌شود. به دلیل بالا بودن دانسیته سولفوریک اسید در هنگام رقیق کردن حرارت تولید می‌کند و از این رو نیازی به سیستم اتوماتیک نیاز نمی‌باشد.  برای رقیق کردن سولفوریک اسید با آب بدون یون باید چندین مرحله انجام شود؛ البته باید دقت نمود که افزودن آب به اسید خطرناک است و منجر به پاشید شدن اسید می‌شود. به همین دلیل باید اسید را به آب اضافه نمود.

احیای رزین با نمک

انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر

1.سنگ نمک سختی گیر

سنگ نمک سختی‌گیر به صورت طبیعی در زمین به وجود آمده و یک ماده معدنی محسوب می‌شود؛ این سنگ نمک از رسوبات نمکی زیرزمینی و با استفاده از روش‌های سنتی استخراج به دست می‌آید. شکل سنگ نمک به صورت سنگ‌های کوچک و سن ریزه است و حاوی 98 تا 99 درصد سدیم کلرید می‌باشد. احیای رزین با سنگ نمک به صرفه است؛ ولی به دلیل املاحی مثل سولفات کلسیم احتمالاً در آب به خوبی حل نشود و هنگام نگهداری مشکلاتی را به وجود آورد.

2.قرص نمک

این محصول در مجموعه سنگ نمک هالیتو از نمک تبلور مجدد به دست می آید و همان خلوص را دارد ولی قیمت بالاتری دارد اما از دیگر سود حمل و نقل و استفاده از آن بسیار راحت تراست

3.نمک تبلور مجدد

این نمک به دلیل دو بار متبلور شدن خلوص بالاتر از 99.2 درصد را دارد و کلسیم و منیزیم آن تقریبا صفر است چرا که در روند تولید این محصول تمام اجزاء موجود در سنگ نمک به طور کامل از بین رفته و فقط سدیم باقی می ماند.

برای مشاهده انواع نمک مورد استفاده جهت احیای رزین جدول پایین را مشاهده نمایید.

 انواع محصولات نمک و سنگ نمک جهت احیای رزین
نام محصول درصد خلوص نوع بسته بندی میزان کلسیم و منیزیم چقدر مناسب احیای رزین است؟
قرص نمک 99.2 کیسه تقریبا صفر کاملا مناسب است ولی قیمت بالایی دارد
نمک تبلور مجدد 99.2 کیسه تقریبا صفر کاملا مناسب است ولی قیمت بالایی دارد
سنگ نمک اعلاء 99.5 کیسه تقریبا صفر کاملا مناسب است و قیمت مناسبی دارد
سنگ نمک درجه یک 98.5 کیسه مقداری کلسیم و منیزیم دارد مناسب است و قیمت مناسبی دارد
نمک صنعتی دانه درشت 97.5 کیسه کلسیم و منیزیم دارد قیمت مناسبی دارد ولی چندان مناسب نیست
سنگ نمک برش خورده 98 کارتن مقداری کلسیم و منیزیم دارد حمل و نقل آن راحت است و قیمت مناسب
سنگ نمک با رگه های تیره 95 کیسه دارای کلسیم و منیزیم فراوان قیمت آن مناسب است ولی مناسب احیای رزین نیست

احیای رزین با نمک

کاربرد قرص نمک چیست؟

یک کاربرد قرص نمک آبرسانی به ورزشکاران در هنگام فعالیت ورزشی است؛ این قرص کمک زیادی به حفظ تعادل برخی الکترولیت‌ها می‌کند. سطح سدیم بدن با مصرف قرص نمک و آب بازیابی می‌شود و به حفظ مایعات بیشتر در طی این فرآیند کمک می‌نماید. قرص نمک برای همه و در تمام شرایط مناسب نیست و ممکن است تنها برای دوندگان و افرادی که عرق می‌کنند مفید باشد. مورد استفاده دیگر قرص نمک خوراکی معدن مصرف آن‌ها به عنوان چاشنی غذا و به منظور خیس کردن برنج است. این قرص‌ها طبع گرم و خشک دارند و برای افراد دارای مشکلات معده، روده و بلغمی مزاج مفید هستند. احیای رزین با نمک کاربردی مهم از قرص‌های نمک غیر خوراکی است که با هدف سختی گیری استفاده می‌شود.

احیای رزین با نمک

خرید مستقیم نمک احیای رزین

یک روش مقرون به صرفه برای احیای رزین با نمک استفاده از سنگ نمک است؛ البته سنگ نمک می‌تواند در مخزن سختی گیر املاحی را به جا گذارد که باعث صرف وقت و انرژی بیشتر می‌شود. برای خرید نمک احیای رزین باید توجه داشت که نمک خورشیدی نیز مواد نامحلول می‌دارد و برای انتخاب نمک باید مدت زمان پاکسازی سختی گیر را مدنظر قرار داد. کلرید سدیم قیمت پایین‌تری دارد و می‌تواند برای خرید نمک احیای گزینه مناسبی باشد.

همچنین می‌توان برای خرید نمک سختی گیر با قیمت مناسب به صورت مستقیم نمک احیا را از کارخانه تولیدکننده تهیه کرد.

احیای رزین با نمک

احیای رزین با نمک به روش‌های مختلفی انجام می‌شود و برای این کار می‌توان از سه نوع نمک تبخیر شده، نمک خورشیدی و سنگ نمک استفاده کرد. در این مطلب به بررسی روش احیای رزین کاتیونی سختی گیر و احیای رزین با نمک پرداخته شد.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!